A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кролевецький ліцей №6 Кролевецької міської ради

УВАГА, КОНКУРС "РЕПОРТЕР"

Дата: 19.10.2023 09:24
Кількість переглядів: 62

Національний конкурс «Репортер». Загальні правила та умови участі

У конкурсі можуть взяти участь учні й учениці 9 — 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів з усієї України.

Один учасник може подати на конкурс лише одну роботу.

Реєстрація учасника / учасниці та роботи

Початок прийому робіт: 6 жовтня 2023 року

Завершення прийому робіт: 23:59 27 жовтня 2023

Реєстрація проходить у два етапи:

1.  Початковий. Проходження короткого онлайн-тесту з медіаграмотності «Дізнайся свої шанси на перемогу».

2.  Фінальний. Заповнення анкети учасника з посиланням на роботу.

Для участі в конкурсі потрібно обов'язково пройти обидва етапи.

Приклад:

Марійка мріє стати журналісткою і хоче взяти участь у конкурсі «Репортер 2023».

Щоб зареєструватися, Марійка:

Крок 1. Заходить за посиланням на тест, відповідає на всі запитання.

Крок 2. Обирає одну з трьох тем для відеосюжету, уважно читає вимоги до конкурсної роботи. Щоби краще зорієнтуватися в темі та умовах, заходить на instagram-етери на сторінці Фільтру впродовж 15 20 жовтня.

Крок 3. Пам’ятає, що роботу треба подати до 27 жовтня включно! Коли робота готова, заливає її на YouTube і копіює посилання. Переходить на анкету учасника, вказує всі необхідні дані та головне посилання на свій відеосюжет!

Крок 4. Чекає, поки на вказану електронну пошту прийде інформація про відбір робіт.

У разі вдалої реєстрації роботи, учасник отримує підтвердження участі електронним листом на вказану електронну скриньку впродовж 1 — 3 робочих днів після реєстрації.

Організатори мають отримати коректно оформлені заявки не пізніше 23:59:59 27 жовтня 2023 року. Пізні, неповні, нерозбірливі роботи / анкети будуть дискваліфіковані. Організатори не несуть відповідальність за будь-які технічні несправності, які могли б спричинити затримку або похибку реєстрації. Проте організатори залишають за собою право ухвалювати рішення щодо форс-мажорних ситуацій у кожному випадку індивідуально.

У разі виникнення запитань, конкурсанти можуть звертатися до організаторів конкурсу за електронною адресою reporter.info.filter@gmail.com з поміткою в темі листа «Репортер: є питання».

Авторське право щодо конкурсних робіт

Організатори конкурсу визнають, що право власності на роботи залишається за учасниками. Подання роботи означає, що батьки або опікуни учасників, чиї роботи увійшли в шорт-лист конкурсу «Репортер», надали організаторам право використовувати або відтворювати роботи (або їхні фрагменти) в рамках комунікаційної кампанії. 

Загальні вимоги до робіт

  1. Формат. На конкурс приймаються тільки роботи формату «відеосюжет». Тривалість роботи — до 3 хвилин. Журі не розглядатиме роботи з хронометражем понад 3 хвилини.

 

  1. Тема. Робота повинна розкривату одну із запропонованих організаторами тем:
  • небанально про українську культуру;
  • як війна вплинула на спільноту мого міста чи села;
  • моя євроінтеграція/ як українці інтегруються.

 

  1. Один учасник / одна учасниця може подати на конкурс тільки одну роботу.
  2. Мова озвучування / титрування — українська. Робота може включати фрагмент(и) іноземною мовою до 15% загального хронометражу. Якщо герої матеріалу (спікер, експерт, репортер та інші) говорять іноземною мовою, автор має забезпечити переклад українською шляхом субтитрування; ця вимога не стосується використаних музичних фрагментів.

 

  1. Дозволяється використання фрагментів музики, відео, зображень у матеріалах за умови вказання в титрах автора контенту та посилання на оригінал. Музичний фрагмент із іноземною мовою може звучати не більше 15% від загального хронометражу роботи.

 

  1. Робота має бути оригінальною. Вона не має порушувати жодних авторських прав або містити неетичні фрагменти. Журі залишає за собою право трактувати порушення етики на основі Кодексу етики українського журналіста та законодавства України. У разі залучення інших людей у процес створення роботи (оператор, монтажер тощо), обов’язково її згадування в титрах.
  2. Розміщення. Подана робота може бути створеною спеціально для конкурсу або вже опублікованою в період від 1 січня 2023 року до дати закінчення прийому заявок на конкурс. Учасник має розмістити роботу на платформі Youtube. При реєстрації учасник має вказати коректне посилання на роботу та переконатися, що робота відкривається та відтворюється.

Оцінювання робіт

З усіх поданих на конкурс робіт організатори формують шорт-лист із 50 робіт (незалежно від теми сюжету; не менше 15 робіт вікової категорії «9 клас», не менше 15 робіт вікової категорії «10 — 11 клас»). 50 авторів / авторок цих робіт стають фіналістами конкурсу.

 

Роботи шорт-листу оцінюють журі конкурсу — незалежні експерти. Оцінювання відбувається за встановленими критеріями. Максимальна оцінка, яку може отримати одна робота від одного члена журі, — 100 балів. Фінальний результат роботи визначатиметься як середнє арифметичне всіх оцінок усіх членів журі.

 

Переможцями конкурсу стають 10 авторів / авторок робіт із найвищим балом (5 робіт у віковій категорії «9 клас», 5 робіт у віковій категорії «10 — 11 клас»).

 

Критерії оцінювання робіт

1.       Відповідність заявленій темі (0 20 балів)

Наскільки обрана підтема, історія, проблема лежить у межах заявлених трьох тем:

  • небанально про українську культуру;
  • як війна вплинула на спільноту мого міста чи села;
  • моя євроінтеграція/ як українці інтегруються.

А також наскільки матеріал тримається тематичної лінії від початку до кінця.

2.       Відповідність заявленому формату (0 30 балів)

  • Структура. Матеріал має поєднувати різні структурні елементи. Для відеосюжету — це, наприклад, синхрон (коментар спікера), лайф (живе відео зі звуками), стендап (коментар репортера в кадрі), закадровий текст (коментар репортера поза кадром), інтершум (справжній звук відеоряду), титри тощо. Члени журі оцінять не лише різноманітність використаних елементів, а й наскільки рішення було вдалим для передачі конкретного меседжу.
  • Логіка. Важливі логічність і послідовність елементів, цілісність і  відповідність режисерському задуму впродовж усього матеріалу.
  • Якість. Візуальна та звукова частини матеріалу мають бути якісними, доступними для легкого сприйняття.

3.       Дотримання базових журналістських стандартів (0 30 балів)

Це зокрема баланс висловлених думок, точність, достовірність, повнота висвітлення інформації, зрозумілість глядачеві, чітке відокремлення фактів від коментарів.

4.       Оригінальність, актуальність і унікальність висвітленої історії / підтеми / проблеми (0 10 балів)

Наскільки історія допомагає зануритися в тему, відкрити в ній нові знання або пережити новий досвід.

5.       Додаткові бали (0 10 балів)

Кожен член журі отримає додаткові бали на критерії, які визначить для себе сам. Наприклад, новий кут зору на тему, мотивація розповісти історію, технічний рівень контенту, майстерність у жанрі тощо.

Оголошення фіналістів і переможців

У листопаді 2023 року організатор публічно оголошує 10 переможців і 50 фіналістів конкурсу. Організатори залишають за собою право заснувати спеціальну відзнаку та нагородити нею роботу, незалежно від отриманої оцінки.

Фіналісти конкурсу отримують цінні призи від організаторів і партнерів конкурсу.

Переможців конкурсу організатор запрошує відвідати фінальний захід «Репортер Camp 2023».

Для участі у «Репортер Camp — 2023» обов’язковий дозвіл батьків, оформлений за наданою організатором формою. За три дні після оголошення переможців організатор має отримати від переможця необхідні документи для підтвердження участі в навчальній поїздці. У разі не встановлення потрібної комунікації та відсутності належно оформлених документів, організатори лишають за собою право запросити до участі у фінальних заходах автора / авторку роботи, наступної за рейтингом балів.

Фінальний захід «Репортер Camp 2023»

Якщо безпекова ситуація дозволяє, у листопаді 2023 року 10 переможців відвідають фінальний 3-денний захід «Репортер Camp — 2023» (у супроводі батьків / учителя).

 

Програма включає:

  1. Навчальні сесії з перевірки фактів і журналістських стандартів.
  2. Спілкування з провідними журналістами та інфлуенсерами.
  3. Тімбілдинг-заходи.
  4. Церемонія нагородження.

 

Детальну програму та місце проведення заходу організатори повідомлять переможцям і людям, які супроводжуватимуть їх.

 

Організатори компенсують переможцям і людям, які їх супроводжують: вартість трансферу (в обидва боки), проживання в готелі, харчування.

 

З огляду на воєнний стан в Україні, організатори лишають за собою право змінити, перенести чи скасувати фінальні заходи.

 

Посткомунікація

Упродовж тижня після «Репортер Camp — 2023» організатор проведе пресконференцію, присвячену результам й інсайтам конкурсу.

 

Після завершення конкурсу фіналісти та переможці приєднуються до онлайн-спільноти конкурсу, у якій діляться враженнями, продовжують комунікувати з організатором і між собою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора