A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кролевецький ліцей №6 Кролевецької міської ради

Демократизація та партнерство освіти в умовах НУШ

Дата: 17.09.2021 17:11
Кількість переглядів: 53

Демократизація освіти – одна з вирішальних умов подальшого розвитку суспільства. Нині Україна відчуває потребу підтримки і виховання нового покоління молоді як активних громадян демократичної країни.

У Кролевецькому НВК № 6 з 8 по 10 вересня відбулася настановча сесія курсів підвищення кваліфікації «Демократизація та партнерство освіти в умовах НУШ» під керівництвом доцента СОІППО Світлани Луценко.

Світлана Миколаївна провела тренінги з педагогічними працівниками, де навчала застосувати сучасні методики та інструменти інтерактивного навчання й комунікації в демократичній школі, презентувала матеріали Ради Європи для формування громадянської компетентності, показала модель компетентностей для демократичної культури.

До круглого столу приєдналися вчителі, учні та члени батьківського комітету. Вони ознайомилися з основними ідеями Проєкту «Демократизація та партнерство освіти в умовах НУШ». Учасників зустрічі особливо зацікавило, які саме дії можуть зробити заклад освіти більш сучасним та демократичним, центром розвитку громади, як координувати партнерські взаємодії в системі «учні – учителі – батьки – адміністрація – громада».

У результаті конструктивної роботи учасники заходу окреслили цілі на майбутнє щодо позитивних перетворень у закладі освіти, прийняли рішення налагодити партнерські зв’язки з батьками, місцевою владою та громадою задля спільної участі в проектах, створити громадську організацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора